Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önceki Dekanı Sayın Prof. Dr. Maksut COŞKUN’un “Bitkiler Dünyasına Genel Bakış” konulu söyleşisi beğeni ile izlendi.
Dünya üzerinde yeşil klorofil taşıyan karasal bitkilerin 3,5 milyar insanların “Homo Sapiens’lerin 200.000 yıl önce görüldüğünü ve bitki dünyasının gezegenin %95.5- 99.9’unu temsil ettiğini vurgulayan Coşkun; insanların bitkiler olmadan birkaç hafta, belki 1-2 ay yaşayabileceğini, ancak insanlar olmadan bitkilerin daha kolay yaşamını sürdürebileceğini belirtmiştir.
Sayın Coşkun; dünyada yetişen 600.000 bitki türünün tehdit altında 33.000 tür olduğunu sanayileşme ve kentleşme, tarım alanlarının genişlemesi, turizm hareketliliği, çorak, tuzcul ve sulak alanların ıslahı, tarımsal mücadele, yangınlar, toprak ve su kirliliği, ağaçlandırma gibi nedenlerle giderek sorunun büyüdüğünü vurgulamıştır. Avrupa’da 2750’ai endemik 12.000 ülkemizde 3000 endemik 11.000 tür olduğunu belirtmiştir. Bitki türleri konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren hocamız ülkemiz endemik bitkilere ilişkin beğeni ile izlediğimiz görsel bir sunum yapmıştır.
Yararlı ve etkili söyleşisi için hocamız Sayın Prof. Dr. Maksut COŞKUN’a ve katılımcılara teşekkür ediyor ve bundan sonraki söyleşilerimizde birlikte olmayı diliyoruz.
Ankara Üniversiteliler Derneği
Yönetim Kurulu